Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс обяви извънредно положение в отговор

...
Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс обяви извънредно положение в отговор
Коментари Харесай

Заради мигранти - обявиха извънредно положение в Ню Йорк

Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс обяви извънредно състояние в отговор на хилядите латиноамерикански мигранти, които през последните месеци са докарани в града от южната граница на Съединени американски щати и които натоварват системата от приюти за бездомни.

" Градът чака да похарчи 1 милиарда $ за справяне с притока на търсещи леговище ", съобщи Адамс в тирада в кметството.

" От април до момента в Ню Йорк са пристигнали повече от 17 000 души; от началото на септември всеки ден идват приблизително по пет или шест рейса, а в четвъртък в града дойдоха девет рейса ", добави той.

Вълната от идващи сложи връх по брой на хората в приютите в града.

" Въпреки че състраданието ни е безгранично, ресурсите ни не са ", подчерта Адамс и прикани федералното и щатското държавно управление да дават поддръжка.

" Намираме се на ръба на бездна. Извънредното състояние ще улесни градските организации да координират по-бързо реакциите си ", разяснява още той, представен от Фокус.

Губернаторът на Тексас Грег Абът, който се бори за трети мандат на междинните избори през ноември, изпрати с рейс над 3000 мигранти в Ню Йорк като част от целенасочените старания да притегли вниманието към рекордните пресичания на американско-мексиканската граница.

Адамс подлага на критика Абът, че не е предизвестил градските управляващи при изпращането на мигранти на север.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР